Ook Bluesmagazine heeft er aandacht aan besteed

 

https://www.bluesmagazine.nl/bluesband-blueswheel-bij-rtv-utrecht/

 

 

 

Wij hebben de laatste tijd behoorlijk gerepeteerd aan een aantal nieuwe nummers voor in ons repertoire.

 

Wij zijn er klaar voor!!!!

 

 

 

Heel leuk nieuws!!

Zaterdag 2 april zijn er opnames gemaakt van onze formatie Blueswheel voor een programma van RTV Utrect. Wij hebben een interview af gelegd, en er zijn opnames gemaakt van twee nummers uit ons repertoire.

De uitzendingen zijn op 24, 25, 26, 27 april 2022. De duur van de uitzending zijn 5 minuten lang.


https://www.rtvutrecht.nl/tv/aflevering/route-c/rtvu_3307443_20220424082500  (stukje doorspoelen


 

OPNAMEDAG  RTV TRECHT ROUTE C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 07-04-2019 schreef Arie de Wilde, Fotograaf en bluesliefhebber,in Cafe Het warm onthaal te Den-Bosch.

Dit leuke bericht over,BLUESWHEEL spelend in Cafe’Het Warm Onthaal.

 

In 2017 vormt Herman Scholte, na geharrewar in het toen al bestaande Blueswheel, een nieuwe band onder dezelfde naam. Met deze 5 koppige formatie is het terug gaan in de tijd geblazen met een niet zo gangbare maar wel degelijk puntgaaf repertoire van een mix van R&B , Blues, Rock en Boogie Woogie uit vervlogen maar zeker niet vergeten tijden.
Op zich is dat b...est een gewaagde onderneming omdat, bij het publiek, onbekend vaak ook onbemind maakt. Deze muzikanten maken echter korte metten met deze stelling. De manier waarop Blueswheel nummers bewerkt zonder daarbij de oorsprong ervan geweld aan te doen, getuigt van veel inzicht, creativiteit en kennis van de betreffende muziekrichtingen. Tel daarbij jarenlange ervaring en een hele puist enthousiasme bij op en je hebt een concept wat niet kapot kan. Stuk voor stuk gedreven muzikanten zijn het die zichzelf en het publiek zowat vanaf de eerste klanken danig in beweging brengen.
Een stevige, strakke en toch ook gevarieerde ritmesectie in de personen van Herman op drums en Roel op basgitaar zorgt er voor dat Wim, Peter en Rene zorgeloos hun gang kunnen gaan. En dat doen ze dan ook. Wim heeft een krachtige, zuivere, doorleefde wat rauwe stem en speelt schitterend bluesharp. Peter als slag/sologitarist is van vele markten thuis een laat degelijke begeleiding, mooi slide-werk en juweeltjes van solo’s horen. Rene is een toetsenboer waar menigeen een puntje aan kan zuigen met zijn schitterende Boogie Woogie piano stijl en scheurende Hammond explosies.
Deze muzikanten, die elkaar feilloos aflossen dan niet samenwerken in hun intense muziekbeleving zorgen en dan ook voor dat je van de ene verbazing in de andere valt. Prachtige uitgesponnen nummers als Further Up The Road en Living In The House Of Blues, Ramblin’ met mooie schemawisselingen, In My Mind met gelikte gitaarriffs en Caffeine Nicotine, een regelrechte shuffle, zijn een aantal ronduit grandioos uitgevoerde nummers uit het uiterst gevarieerde repertoire van deze bijzondere band. Met uitsmijters als Sweet Home Chicago en Let The Good Times Roll is het plaatje al helemaal compleet.
Een publiek warm maken is niet zo’n ding, een publiek warm houden een kunstje op zich. Dat lukt deze mannen, die er met volle overtuiging vanaf de eerste noot stevig tegenaan gaan, uitstekend.
Blueswheel… Een naam om te onthouden!!
Hier komen ze:
Wim Petersen – zang en bluesharp.
Rene de P – piano en Hammond.
Roel S – basgitaar.
Peter Lit – slag/sologitaar.
Herman Scholte – drums.